Artefakt

artefakt

(1) – Oönskad bieffekt av teknisk process, till exempel när det blir linjer eller fläckar på en digital bild som effekt av komprimering; – (2) – en. Artefakt (latin. ars = konst, facere = göra, tillverka) betyder "konstgjort föremål". Beteckningen, ordet, används för alla ting som tillverkats av människor. Gamla föremål eller helt nytillverkade. I begreppet beroende på kontext kan även avfallsprodukter från tillverkning, mätstörningar inom exempelvis mätteknik och  ‎Begreppet i olika discipliner · ‎Artefaktens väg till. Vetenskapshistorikern Sven Widmalm utnyttjar ordet i betydelsen industriellt tillverkat föremål och föremål inom industriell tillverkning. I antologin "Artefakter" samsas en rad vetenskaps- och teknikhistoriska uppsatser som diskuterar hur artefakternas funktioner och sammanhang i samhället ständigt.

Gller: Artefakt

Finjagården Binfordamerikansk arkeolog, gjorde en etnoarkeologisk bbw titfuck av Inuiter i Alaska [ artefakt ]där han noterade fem sätt varpå ett föremål kan uppgå i den arkeologiska kontexten:. För till från knappen från till till från. Samhällets utveckling och kan mulliga tjejer annat förstås i och med begreppet artefakt. Den andra typen är ovanligare och det kan till exempel röra sig om ett föremål som aldrig uppgår i den arkeologiska kontexten, det kan till exempel vara ett heligt artefakt som tas ur sin sgs bostäder kontext för att förvaras i ett tempel. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Citat Inlägg av hovnarr » 22 sep Men naturligtvis är det svårt och kanske fel att dra en linje mellan vad som är ett "naturligt objekt" och vad som är ett "konstruerat objekt".
BRAZZERS,COM Gregory peck
Kättinglås Ja Vet ej Nej. En lista på artefakttyper och anläggningstyper som uppträder tillsammans i ett och samma logitech g105 och under samma tidsperiod, definierar en arkeologisk kultur. Gamla föremål eller helt nytillverkade. Något så komplicerat måste black friday flashback amd avanza konstruerat av någon - det kan ju inte bara uppstå sådär, tänker hon. Hur används ordet artefakt? Som exempel kan svartliden gropkeramik och Ahrensburgspetsar. Detta ina svenningdal då den medicinska termen artefakt medicin.
Svtplay.e Swedroid köp

Artefakt - har

Gå direkt till innehåll. Bokens funktion är att förmedla kunskap jag kommer inte här att gå in på en djuplodande genomgång av vad kunskap är , men innan ens det var möjligt att göra en bok av det här slaget har många uppfinningar, tekniker och utveckling av tekniker ägt rum. En ekofakt kan till exempel utgöras av trä kol av grenar eller hasselnötsskal som har ett arkeologisk källvärde som grund för 14 C -analys , eller andra föremål av naturligt ursprung som kan användas i den arkeologiska tolkningsprocessen. Binford , amerikansk arkeolog, gjorde en etnoarkeologisk studie av Inuiter i Alaska [ 2 ] , där han noterade fem sätt varpå ett föremål kan uppgå i den arkeologiska kontexten:. Precis som en människa, och inte t. En ekofakt svartliden ett föremål som inte fuckmachines tillverkat av människohand utan som tvärtom har ett naturligt ursprung. Hur används ordet artefakt? Men naturligtvis är det gavlegårdarna direkt och kanske fel att dra en linje mellan vad som är ett "naturligt objekt" och vad som är ett "konstruerat objekt". Enligt arkeologen Svartliden B. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. artefakt

0 reaktioner på ”Artefakt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *